NADA – øreakupunktur

I begyndelsen af 1970´erne opererede neurokirurg Dr. L.H mange opioidmisbrugere for deres langtidsabstinenser. En dag i 1972 stimulerede Dr. Wen lungens ørepunkt i et forsøg på at smertedække en patient i forbindelse med operation. Til Wen’s overraskelse havde øreakupunkturen en overbevisende virkning på de abstinenssymptomer, som han ellers forsøgte at dulme ved operative indgreb i hjernen.

I 1974 læste psykiater Michael Smith og hans daværende overlæge Richard Taft på Lincoln Hospital i New York om Dr. Wen´s opdagelser. To år senere havde de baseret hele misbrugsbehandlingen på akupunktur i stedet for metadon. Fundamentet for det, som senere skulle kaldes NADA-metoden, var en realitet. I 1985 blev NADA grundlagt – National Acupuncture Detoxification Association.

Punkterne i NADA-metoden og deres indikationer er i høj grad baseret på, at NADA har sit udspring i traditionel kinesisk medicin, hvor akupunkturpunkterne balancerer organer, som regulerer både krop og psyke. NADA er et redskab, der skaber kontakt til vores eget selvberoligende system og hjælper os til at ændre vaner.

NADA punkternes primære funktion er at styrke og afbalancere krop og psyke. NADA stabiliserer det sympatiske og parasympatiske nervesystem. NADA tilfører ikke noget til kroppen, men hjælper kroppen til selv at reetablere sig og skabe balance.

NADA handler om at finde tilbage til sig selv. Forandring kommer indefra…


De fem punkter i NADA-metoden.

 • Sympaticus. Punktet er et meget stressdæmpende og fysisk afslappende punkt. Skaber sindro (være i harmoni og balance med sig selv), accept af sig selv og andre, omsorg, intellekt,- dæmper manglende impulsstyring og fysisk uro,- lindrer stress,- normaliserer trang til sukker,- genopretter fordøjelsessystemet,- regulerer sympaticus og parasympaticus (autonome nervesystem).
 • Shen Men. Punktet regulerer psykiske ubalancer og er meget beroligende. Dæmper angst, kaotiske tanker & tankemylder, manier, panik, stress & anspændthed, hallucinationer og tankeforstyrrelser, – regulerer søvnmønstret, svingende psyke, puls og blodtryk,- øger endorfinniveauet, tålmodigheden, koncentrationen, hukommelsen,- personlig udvikling, sociale kompetancer og relationer.
 • Nyren. Punktet giver energi! Øger viljestyrke, mod, handlekompetance, udholdenhed, hukommelse, intuition, indlæring & visdom,- styrker nervesystemet,- dæmper angst, frygt & dødsangst, stress, smerter og abstinenser.
 • Lungen. Punktet håndterer sorg og tab,- at kunne give slip og finde ro i sig selv. Bearbejder sorg, tristhed, afhjælper depressive symptomer og træthedstilstande. Erkender og rummer smerte og tab, så det bliver muligt at komme videre med sit liv. Skaber tilfredshed, taknemlighed, anerkendelse, meningsfuldhed og føler sig hel. Dæmper stress og smerter. Regulerer blodtryk, puls, kropstemperatur og sved. Øger immunforsvaret og giver fornyet energi!
 • Leveren. Punktet dæmper vrede, aggressive impulser og motorisk uro. Forbedrer evnen til at planlægge og udføre handlinger. Forebygger angst, søvnproblemer, depression, psykose, selvdestruktiv adfærd. Løsner muskelspændinger, kramper og tics. Dæmper hovedpine, højt blodtryk, stress, psykisk pres og voldsomme mareridt. Nedbryder affaldsstoffer og afgifter kroppen. Regulerer hormoner og humørsvingninger.

Der gives 5 små tynde, sterile nåle i hvert øre, som skal sidde i 45 minutter. NADA virker over tid, så der kræves et lille behandlingsforløb. Drik ikke kaffe 2 timer før og efter behandling. Alle kan tåle NADA,- dog ikke børn under 7 år.

Børn under 7 år har i stedet stor effekt af magnetpreskugler, der påklistres som plastre. Specielt børn med særlige behov/udfordringer; sensitive,- ADHD,- ADD og/eller autisme har stor gavn af magnetpreskugler kombineret med fysiurgisk, afstressende nakke/hovedbundsbehandling. Allerede efter én behandling, mærkes en positiv forandring. Magnetpreskuglerne bliver siddende i ørerne og børnene/forældrene lærer selv at aktivere magnetpreskuglerne efter behov (i børnehaven,- skolen,- når det hele bliver lidt for meget,- inden sengetid,- midt om natten mm). Mens barnet får behandling,- tilbydes mor og/far NADA øreakupunktur i samme rum.

Teenagere/unge har stor effekt af NADA – øreakupunktur kombineret med afstressende nakke/hovedbundsbehandling – efterfulgt af magnetpreskugler. Denne behandlingsform er meget effektiv mod angst,- stress og eksamenspres.


Indikationer for NADA

 • Angst
 • Eksamensangst
 • Præstationsangst
 • Stress
 • Depression
 • Personlig udvikling
 • Søvnforstyrrelser og tankemylder
 • ADHD
 • Dæmper aggressive impulser, vrede og motorisk uro
 • Håndtering af følelser
 • Psykiatriske tilstande
 • Abstinenser
 • Øger koncentrationen og indlæring
 • Bedre hukommelse
 • Regulerer hormonbalancen og humørsvingninger
 • Giver mere energi

Anmeldelse fra Facebook marts – 2021

Ghita: “Jeg vil gerne give min bedste anbefaling til kropogtanker. Jeg har taget et NADA øreakupunktur forløb hos Mette som har givet meget mere ro og ikke mindst søvn – hvilket har givet mig meget mere overskud og energi i hverdagen, og helt sikker på at Mette fortsat vil få besøg af mig i fremtiden – bare for at være god ved mig selv” 🙂

Anmeldelse fra google – feb 2021.

Jeg er en 17-årig 2g’er, mens jeg skriver dette. Fra tid til anden har jeg oplevet et skolepres, meget lignende det der ofte bliver omtalt i forbindelse med at gå på gymnasiet. Det har naturligvis været bedre i nogle perioder og værre i andre. I de værre perioder føler jeg, at mine tanker er alt andet end produktive. Det vil sige, at koncentrationen bliver sværere, humøret daler, og det hele føles generelt bare lidt tungere og hårdere, end det normalt gør. Det har også været min oplevelse, at den slags kun bliver værre, hvis ikke jeg gør noget ved det, og at jeg på den måde kan komme ind i en slags ond spiral. Jeg har så fået nogle behandlinger af hovedbunden og nakken og NADA-akupunktur hos Krop og Tanker. Her har min oplevelse været god. Jo værre jeg havde det inden da, jo bedre har jeg ofte haft det bagefter. I hvert fald har det hjulpet mig markant. Før jeg prøvede det, havde jeg ikke særlig store forventninger, så jeg vil sige, at jeg er blevet positivt overrasket.

Se priser

NADA øger koncentrationen & indlæring, forbedrer hukommelsen, regulerer hormonbalancen & humørsvingninger samt giver mere energi!